Američka „okupacija“ Pakistana

sanel
By sanel

Preveo: Denis Rizvić
Javna je tajna da Amerikanci koriste svoje ambasade da bi prikupljali obavještajne podatke ili
da bi izvodili tajne operacije u nekoj zemlji. Nije potrebno da se ide u objašnjavanje ovih operacija, pošto jasno vidimo i razumijemo da je Amerika umješana u antidržavne aktivnosti u Pakistanu. Pored njihovih službenih priključivanja vojnog i civilnog osoblja u naš pakistanski establishment i dijelove vojske, oni su stvorili razvijenu mrežu manjih tajnih centara u raznim ključnim dijelovima Pakistana. Nakon napada na neke od njihovih centara, posebno na hotel „Marriot“, Islamabad i Pešavar, oni su izmanipulirali i obezbijedili sebi da imaju zaštićeni komandni centar, zajedno sa vojnom bazom, pod krinkom ambasade u Pakistanu.

Osigurali su, vrlo precizno, strateški važan komad zemlje od 16 akri, vrlo blizu zgrade predsjedništva, za vrlo jeftinu cijenu. Kao da žele da žive u blizini svojih prijatelja- marionete i njihovi gospodari jedni do drugih. Ko im je obezbijedio ovu zemlju? Niko drugi nego naše demokratsko vođstvo. Koristeći se iskustvima neuspješnog pokušaja kupovine „Marriota“ u Pešavaru,oni namjeravaju da naprave državu u državi gradeći vojnu bazu, koju pokušavaju prikazati kao ambasadu, a koja će biti druga najveća američka vojna baza na svijetu. Biće opskrbljena sa svom neophodnom komandnom, kontrolnom i komunikacijskom opremom, zajedno sa stotinama vojnika u ovoj vojnoj bazi. I povrh svega toga, nalazi se oko zgrade predsjedništva, parlamenta, sekretarijata i glavne komande.

Šta bi više oni mogli poželjeti? Bez da su ispalili ijedan metak, oni su zadobili de facto kontrolu nad nervnim centrom Pakistana, da preuzmu kontrolu nad predsjedništvom, parlamentom i glavnom komandom, kao što su uradili u Iraku. Gdje su naredbe Zardarija i Kiyanija sada?  Zar to nije izazov njihovim tzv. „krvavim naredbama“, koje izdaju uvijek kada trebaju krenuti na sopstveni narod.

Šta ambasada znači i radi na nekom stranom tlu? Njen zadatak je da koordinira i stvara diplomatske veze između dvije zemlje. Ali u američkom slučaju oni ne garantiraju vize za Pakistance niti su uključeni u neku promociju trgovine ili tehnologije. Pa šta onda rade? Oni jednostavno koordiniraju i obezbjeđuju vojne operacije, političke manipulacije, sponzoriraju političare, generale, učenjake, novinare i nevladine organizacije, kroz medije, da bi uništili sociopolitički, vjerski i ekonomski duh Pakistana. Trenutni broj od 750 vojnika u američkoj ambasadi je duplo veći od limita. A sada se sprema novih 1000 vojnika, i drugog civilnog osoblja, da se javi na dužnost u novoj vojnoj bazi, koju zovu ambasadom u Islamabadu.

Naše civilno i vojno osoblje se pravi slijepim za takve njihove aktivnosti. Samo zbog toga što su njihovi saučesnici. Oni su postavili kriminalce koji pljačkaju i obmanjuju narod u ime demokratije, gdje se vojska koju podupiru bori u njihovom ratu da eliminiraju sve one koji se protive američkoj politici i ciljevima, pod krinkom rata protiv terora. Ko su ti ljudi? Oni su izdajnici ove nacije, koji nisu samo žrtvovali njen integritet, mir i prosperitet nego i našu čast prodajući kćeri ove nacije da bi zadovolji američke gospodare. Samo čekajte i gledajte- čija će kći biti sljedeća?

Svako bi trebao da shvati težinu situacije i da učini sve što je u mogućnosti na ličnom, političkom ili službenom nivou da spasi Pakistan. Ustavna je obaveza da se suprostavi svakom neustavnom, nezakonitom aktu i naredbi koji je protiv interesa ove nacije.Ko god podržava ovakvo sponzorirano vođstvo, zbg ličnih interesa ili nečeg drugog, je indirektno umješan u izdaju države i njenog naroda i biće odgovoran za nacionalno katastrofu. Vođa ili oficir nije ništa bez podrške svojih potčinjenih. Sad je ovo test za našu savjest- da li ćemo dati prednost nacionalnom ili ličnom interesu.

Piše:Shakil Ahmad
Izvor: Uruk.net

 

Share This Article