Web-portal www.minber.ba je apolitični i neprofitabilni edukativno-informativni islamski portal, koji je prvenstveno nastao s ciljem afirmacije univerzalnih islamskih vrijednosti, te predstavljanja islama u njegovoj tradicionalnoj i autentičnoj formi.

Osnovna misija web-portala:

1. Dostavljanje islama i njegove univerzalne poruke svima onima koji se žele upoznati sa islamom, koristeći se pritom metodom jasnog prezentiranja i argumentiranja.
2. Okupljanje muslimanskih intelektualaca, kako onih iz oblasti islamskih nauka tako i iz ostalih društvenih nauka, koji će putem web-portala prezentirati svoje naučne radove i dostignuća u svim sferama javnoga života, te tako dati doprinos u očuvanju islamske kulture, tradicije i pozitivnih moralnih vrijednosti našeg društva.
3. Demistificiranje svih zabluda, laži i potvora koje se nepravedno i zlobno stavljaju na račun islama i muslimana.
4. Objektivno i nepristrasno prenošenje informacija užoj i široj javnosti o aktuelnim događajima kod nas i u svijetu.
5. Afirmacija moralnih i duhovnih vrijednosti, kao i podržavanje svega što cjelokupno čovječanstvo vodi ka istinskom preporodu, napretku i prosperitetu.
6. Podržavanje istine i pravde u svim njenim oblicima, bez obzira o kome ili o čemu se radilo.
7. Borba protiv svih poroka u društvu, bez obzira radilo se o drogi, alkoholu, prostituciji, hazardnim igrama, te borba protiv svih vidova ekstremizma, šovinizma i nasilja.
8. Preventivno djelovanje protiv svih destruktivnih i retrogradnih ideja, poput: pozivanja u secesionističku ideologiju odvajanja od društva i zajednice muslimana, neutemeljenog proglašavanja muslimana nevjernicima (ar. tekfir) i slično.

Redakcija portala:

Dr. Safet Kuduzović
Dr. Rusmir Čoković
Mr. Adnan Mrkonjić
Mr. Elvedin Pezić
Mr. Osman Smajlović
Mr. Fahret Kadrić
Mr. Enes Julardžija
Mr. Hajrudin Ahmetović
Ismir Karaga
Harmin Suljić
hfz. Bilal Dervišić
hfz. Muharem Bajrić
hfz. Almir Kapić
Abdullah Mujić
Nihad Džihić
Muhamed Ikanović
Mithad Ćeman
Dževdet Mujović
Selmir Hadžić
Amir Durmić
Adnan Maglić
Nevad Alijagić

Multimedija:

Jasmin Čaušević
Irfan Kasumović
Tarik Agić
Edin Draganović
Selim Alagić

Izrada i održavanje web stranice:
Sanel Muhamedagić

Naši saradnici:
Dr. Admir Mulaosmanović, Mr. Semir Imamović, mr. Miralem Misini, Mr. sci. Faruk Čengić, Mr. Ajdin Kovač, Abdusamed Nasuf Bušatlić, Amela Omerović-Ćeman, Nezim ef. Halilović Muderris, Sead ef. Jasavić, Jasir Dizdarević, Irfan Kasumović, Ehlimana Hardauš, Sadik Turković, hfz. Zijad ef. Dervić, Adis Mehinović, Suad Drpljanin, Admir Zekić, Haris Hećimović, Dr. Adem Zalihić, Denis Rizvić, Ersan Grahovac, hfz. Haris Osmanagić, Sead Ajdinović, Enesa Hotić, Sumeja Đurić, Alma Taletović, hfz. Sead Kumro, Nedim Botić, Nihad Silić.

Potpuno svjesni imperativa jedinstva među muslimanima, a imajući posebno u vidu činjenicu da je u našem jedinstvu snaga viševjekovnog očuvanja naše vjere, tradicije i kulture, ali i očuvanje našeg naroda od biološkog istrebljenja na ovom trusnom balkanskom tlu koje desetljećima podrhtava od svakojakih huškačkih i islamofobičnih prijetnji i aspiracija, redakcija web-portala poziva svoje čitaoce i simpatizere da zbijaju saffove i njeguju ideju međumuslimanskog jedinstva.

Redakcija neće davati neutemeljene i provokativne komentare i odgovore, te paušalne i neprovjerene ocjene o pojedincima, skupinama i događajima. Ograđujemo se od svake vrste širenja govora mržnje, nasilja i terora, te od svake ideje koja ih direktno ili indirektno podržava. Zalažemo se za toleranciju i suživot u svim različitostima, kao i za poštivanje osnovnih ljudskih prava i sloboda.

Svaki izrečeni stav putem našeg web-portala ne mora nužno označavati i stav redakcije, već prvenstveno to je stav i mišljenje osobe koja ga je izrekla, bilo u pisanoj, audio ili video formi.

Odlučni da se pridržavamo autentičnih stavova naših čestitih prethodnika, utemeljenih na vjerodostojnim šerijatskim tekstovima, svoja uvjerenja ćemo, uz Allahovu pomoć, transparentno i argumentirano iznositi.

Svima otvaramo svoja vrata za saradnju, dijalog, dostojanstvenu razmjenu mišljenja, kritiku i sugestije.

http://minber.ba/kontakt/