Aman: Nema ruske vojske u Siriji

sanel
By sanel

Sirijski ministar spoljnih poslova Valid al Mualem rekao je da će njegova zemlja, ukoliko se za to ukaže potreba, zahtijevati da se ruske snage bore pored njihovih, ali je negirao da trenutno ima ruskih vojnika na terenu.

“Nema zajedničkih akcija na terenu sa ruskim vojnicima, ali ako dođe do takve potrebe, razmotrićemo i zatražiti”, rekao je Mualem državnim medijima.

Prema njegovim riječima, iako su sirijske snage do sada bile u stanju da se same bore, postoji potreba za vrhunskim naoružanjem za borbu protiv pobunjenika.

“Do sada je sirijska vojska mogla da se bori sama. Potrebno nam je još municije i kvalitetnog naoružanja da bi se suprostavili kvalitetnom oružju terorističkih grupacija”, naveo je on.

Mualem je istakao da je ruska vojna podrška do sada bila ograničena na isporuke oružja i obuku sa novim naoružanjem, dodajući da su veze između Moskve i Damaska strateške.

Ruska Vlada danas je saopštila da je cilj vojne podrške Damasku borba protiv terorizma, očuvanje državnosti Sirije i sprečavanje “potpune katastrofe” u regionu.

(Srna)

Share This Article