Sisi: Imamo problem sa terorom

sanel
By sanel

Predsjednik Egipta Abdulfettah Es-Sisi, koji boravi u zvaničnoj posjeti Alžiru, kazao je kako je cilj njegove posjete koordinacija dosijea o teroru, javlja Anadolu Agency (AA). Prema vijesti državne televizije Egipta, nakon slijetanja na Međunarodni aerodrom u Alžiru, Sisi je izjavio kako je u ovu zemlju došao kako bi predsjedniku Abdulazizu Butefliki i narodu Alžira uputio čestitke. On je dodao kako dvije zemlje zajedno rade na proširenju odnosa, koji će biti u korist oba naroda.

“Imamo problem sa terorom. Moramo koordinisati pozicije u borbi protiv ovog problema, jer želimo zajedno raditi na tome”, poručio je Sisi.

Tokom posjete Alžiru biće govora i o dešavanjima u Libiji, kazao je Sisi, dodavši da ima stav i o situaciji u ovoj zemlji.

Očekuje se da će Sisi nakon ove posjete otići u glavni grad Ekvadorske Gvineje, Malabo, gdje će biti održan 23. Samit Afričke unije.

U jučerašnjem saopštenju iz egipatskog Predsjedništva navodi se da će Sisi otputovati u zvaničnu posjetu Alžiru, kako bi razgovarao o proširenju odnosa dvaju zemalja i drugim temama.

(AA)

Share This Article