Za “Daily Mail” Mustafa Cerić je “islamski ekstremist”

sanel
By sanel

Britanski tabloid „Daily Mail“ optužio je bivšeg premijera Velike Britanije za veze sa ekstremističkim organizacijama, jer je savjetnik u njegovoj vjerskoj fondaciji i bivši reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Mustafa ef. Cerić, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP).

List je objavio kako bivši premijer ima veze sa islamističkim grupama koje su pod istragom obavještajnih struktura. Osim bivšeg reisa, Bler navodno, ima veze i preko još jednog kuvajtskog savjetnika. Obojica su, kako tvrdi ovaj list, povezani sa egipatskom strankom Muslimansko bratstvo koju neke države karakteriziraju kao ekstremističku.

Bivši reis, ef. Cerić sa Muslimanskim bratstvom, tvrdi Daily Mail pozivajući se na američku organizaciju koja prati rad egipatske stranke, ostvaruje kontakt putem Evropskog vijeća za fetve u kojem je član zajedno sa uglednim islamskim učenjakom Jusufom El-Karadavijem, prenosi NAP.

Međutim, portparol Blerove fondacije je odbacio ove optužbe, kazavši kako su oni zahvalni zbog onoga što je Ef. Cerić uradio za fondaciju, navodeći njegov veliki doprinos radu ove svjetski ugledne fondacije. On je rekao da nema nikakvih informacija o vezama koje pominje ovaj list.

(Nap.ba)

Share This Article