RS: Terorizam – samo ako ga mogu okačiti Bošnjacima na vrat!

sanel
By sanel

Zvaničnici iz manjeg bh. entiteta teroristička djela često etiketiraju isključivo Federaciji.

“..izvještaj State Departmenta ukazuje da jača radikalni islamski pokret u BiH, a da je problem u neefikasnoj i nekoordiniranoj borbi nadležnih institucija i službi protiv ovog zla savremenog doba”, kazala je Majkićka, avgusta 2013. godine. I to je bila samo jedna od njenih izjava u serijalu izjava o tzv. islamskom terorizmu.
 
Dežurnoj spletkarošici Dušanki Majkić sada se pridružio i Gojko Vasić, direktor policije RS.

Gojko Vasić izjavio je, naime, povodom obilježavanja 4. aprila, koji se u RS obilježava kao Dan Policije RS, da je sigurnosna situacija u RS dobra i da u RS “..nije bilo terorističkih napada niti ozbiljnijih terorističkih prijetnji”.

Vasić je kazao i da je stopa kriminaliteta u RS znatno manja nego u FBiH i zemljama okruženja.

Da su se Majkićka i Vasić bavili aktima terorizma i kriminala u manjem bh. entitetu, sa istom predanošću sa kojom se bave tim nedjelima u Federaciji, možda bi neka od njih do danas bila i rasvijetljena.

Bile bi otkrivene, recimo, ubice šefova policije u Istočnom Sarajevu, Srđana Kneževića i Željka Markovića. Ili ubice Ljubiše Savića Mauzera. Ili počinitelji terorističkog akta u kojem je banjalučki novinar Željko Kopanja izgubio obje noge.

Možda bi bili otkriveni i teroristi, ubice šesnaestogodišnje Melihe Durić iz Vlasenice.

No, za Majkićku i Vasića nije terorizam kada neko ubije policajca na Palama, ali jeste terorizam kad neko ubije policajca u Bugojnu. A jedina razlika između ova dva čina, ustvari, jeste u tome što je teroristički akt u Bugojnu rasvijetljen i njegovi počinitelji privedeni pravdi, dok su počinitelji terorističkih djela na Palama ili u Vlasenici  još uvijek na slobodi.

Zvaničnike iz RS terorizam izgleda zanima samo ako ga mogu okačiti na vrat bošnjačkom narodu!

(Vakat.ba)

Share This Article