U napadu na Gazi poginula dvojica Palestinaca

sanel
By sanel

Izrael je ubio dvojicu pobunjenika iz Gaze u zračnom napadu u srijedu, okrivljujući jednog od njih da je ispalio raketu preko granice tokom prošlosedmične sahrane Ariela Sharona.

Palestinski stanovnici kažu da su žrtve pripadale Islamskom džihadu, naoružanoj frakciji koja povremeno prkosi naporima vlade u pojasu Gaze da održi primirje s Izraelom.

Islamski džihad je saopćio da je jedna od žrtava, Ahmed El-Zanin, bila u njihovim redovima, ali nisu naveli više informacija za drugog ubijenog.

Međutim, izraelska vojska je potvrdila da je došlo do zračnog napada u Beit Hanun i da je Zanin bivši član grupe Islamski džihad koji se pridružio sekularističkom Narodnom frontu za oslobođenje Palestine (PFLP).

PFLP zasad nije reagirao na ove komentare, prenosi Reuters.

Zanin je izvršio brojne napade, uključujući ispaljivanje raketa na jug Izraela dok je trajala sahrana Sharona u ceremoniji kojoj su prisustvovali američki potpredsjednik Joe Biden i drugi strani dostojanstvenici.

U tom napadu nije bilo žrtava.

Zanin i druga osoba, s kojom je u krvnom srodstvu, sjedili su zajedno u parkiranom automobilu kada ih je pogodila izraelska raketa.

(Fena)

Share This Article