Erdogan: Podmukle namjere ne mogu slomiti snagu Turske

sanel
By sanel

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan poručio je danas tokom obraćanja generalnoj skupštini vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti) u Ankari kako su učestale operacije u Turskoj najveći i najnemoralniji udar na demokratiju u toj zemlji, te da podmukle namjere neće slomiti jedinstvo i snagu Turske, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Naša vlada izložena je teškom pokušaju linča, budući da se protiv nje void vrlo intenzivna negativna kampanja sa mnogo dezinformacija. Tačno se zna ko će gdje stajati I šta će ko raditi”, rekao je Erdogan.

Turski premijer i predsjednik AK Partije je naglasio kako je u “izdajničkoj kampanji zapaljen fitilj i to od strane snaga integrisanih u strukture države.”

“Najprije su htjeli pod igovor korupcije narušiti poziciju vlade, ali i provesti u djelo neke druge planove. Svi oni koji su imali nešto protiv Turske uključeni su u ovu operaciju, kako bi pokušali provesti svoje planove”, pojasnio je.

Govoreći o događajima vezanim za Turke kroz historiju Erdogan je napomenuo da su slični pokreti u vrijeme vladavine Selčuka, uspostavili savez sa neprijateljima svog naroda I pokušali naškoditi svojoj državi I svom narodu.

“Postoji jedan podmukao virus koji je ušao u tijelo države, ali je imunitet te države toliko snažan i njen organizam toliko zdrav, da ga takvi podmukli virusi ne mogu slomiti”, poručio je Erdogan.

(AA)

Share This Article