Erdogan osudio zatvaranje članica nevladine organizacije

sanel
By sanel

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan osvrnuo se danas na hapšenje mladih članica nevladine organizacije u Egiptu, kazavši pritom kako će njegova zemlja ostati pri stajalištu protivljenja režimu koji “zatvara djevojčice zbog protivljenja nasilju”.

Govoreći na proširenom sastanku na kojem je predstavio kandidate za gradonačelnike na predstojećim lokalnim izborima ispred Stranke pracde i razvoja (AK Parti), predsjednik te stranke i premijer Turske, Erdogan je kazao kako je protiv režima koji zatvara mlade djevojke samo zato što su pokazale četiri prsta, znak podrške za prosvjednike na egipatskom trgu Rabia, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je podigao četiri prsta, simbol podrške za prosvjednike sa trga Rabia, i kazao kako to nekima smeta, no da on nimalo nije zbog tog znaka uznemiren, naprotiv, on je kazao da je ponosan na to i da neće promjeniti svoje stajalište glede toga.

“Uvijek sam bio na strani potlačenih i takav ću i ostati. Uvijek ću biti i protiv režima koji je zbog pokazivanja četiri prsta zatvorio 20 mladih djevojaka”, naglasio je Erdogan.

“Želim skrenuti pažnju na prethodna četiri mjeseca. Trenutna egipatska vlast neće nam ponuditi planove, projekte niti vizije. Oni će donijeti samo smutnju i za to će se koristiti svim mogućim sredstvima i načinima. Sarađujući i s neprijateljima Turske, oni će se koristiti svim sredstvima kako bi očuvali svoju poziciju”, dodao je Erdogan.

(AA)

Share This Article