Sirija: Žestoke borbe u okolini Damaska

sanel
By sanel

Sirijska državna televizija je objavila da se u damaškom naselju Tadamun vode žestoke borbe u kojima je „onesposobljeno dejstvo velikog broja“ pripadnika pobunjeničkih snaga.

Glasnogovornik damaške grupe “Ensaru-l-Islam” Ebu Muaz je, u izjavi za agenciju Anadolija, kazao da pobunjenička Oslobodilačka vojska Sirije vodi žestoke borbe protiv jedinica sirijskih snaga sigurnosti pri Odjelu za zračnu odbranu u regiji Bala na istoku Damaska.

Glasnogovornik je kazao da su pripadnici pobunjeničke grupe nanijeli teške udarce sirijskoj vojsci u damaškoj provinciji i da su zaplijenili velike količine artiljerijskog i pješadijskog oružja i municije.

Osim toga, sirijska vojska je ponovo granatirala palestinski izbjeglički kamp El-Yemruk i naselje El-Asseli.

Pripadnici Oslobodilačke vojske Sirije nastavljaju sa pripremama za napad protiv režimske vojske, koji nazivaju „konačni rat“. Pripreme za akciju su objavljene na društvenim mrežama.

Podsjećamo da je Vojno vijeće Oslobodilačke vojske Sirije u Damasku pozvalo sve diplomatske predstavnike i predstavnike međunarodnih organizacija da u roku od 72 sata napuste Siriju, a taj rok ističe danas.

(Anadolija)

Share This Article