Sabra: Izbori u SNV-u su poruka jedinstva sirijskog naroda

sanel
By sanel

Novoizabrani predsjednik Nacionalnog vijeća Sirije (NVS) George Sabra izjavio je da nikada neće biti zaboravljena pomoć i podrška države, premijera i naroda Turske pružena sirijskom narodu.

“Najbolji predstavnik demokratije, ljudskih prava i etike u regiji je Turska. Nikada nećemo zaboraviti njenu podršku”, rekao je Sabra u izjavi za agenciju Anadolija.
On je također pohvalio stav Turske kada je u pitanju sirijska kriza, i dodao da je Sirija izborom upravnog odbora i predsjednika NVS-a stekla prva demokratska iskustva, te da je sirijski narod time prvi put slobodno iznio svoju volju.

Prema njegovim riječima, izbori u Vijeću su poruka jedinstva i zajedništva i proba za izbore koji će se održati u Siriji nakon pada režima predsjednika bashara al-Assada.

“Podrška Muslimanske Braće jednom kršćaninu na izborima za čelnika Nacionalnog vijeća Sirije je i pokazatelj da su sirijski muslimani i kršćani uvijek živjeli u miru”, kazao je Sabra koji je jučer stupio na dužnost predsjednika SNV-a.

George Sabra rođen je 1947. godine u Damasku. Diplomirao je geografiju 1971. godine na Univerzitetu u Damasku, a magistrirao je na Univerzitetu Indiana na temu ‘Obrazovne tehnologije’. Iako je kršćanin, njegovo liberalno opredjeljenje učinilo je da Sabra za vrlo kratko vrijeme postane važna figura unutar NVS-a.

(Anadolija)

Share This Article