Izložba fotografija “Sirijski jetimi” u Istanbulu

sanel
By sanel

Udruženje Sirijaca „Nur“ u Turskoj je organiziralo izložbu fotografija „Sirijski jetimi“ u izložbenom salonu Taksim Metro u Istanbuku, a predsjednik Sirijskog nacionalnog vijeća Abdulbasit Seyda je u obraćanju nakon otvorenja izložbe poručio Sirijcima u Turskoj i turskim vlastima da nastave podršku sirijskim pobunjenicima.

„Vaša podrška pobuni u Siriji je logična, jer dobrosusjedski odnosi nalažu da narodi budu jedni uz druge. Sirijski i turski narodi su bratski narodi i turski narod je stao uz svoju braću u Siriji“, poručio je Seyda.

On je istakao važnost podrške koju Turska pruža sirijskom narodu i izbjeglicama, koje su utočište pronašli u ovoj zemlji.

„Pobuna sirijskog naroda ima jasan cilj rušenja tamošnjeg režima i obezbjeđivanje bolje i demokratske budućnosti za svoje nove naraštaje. Turska mnogo ulaže u edukaciju naše djece, a dobili smo i obećanje da će uskoro biti otvorena i nova škola za našu djecu u Istanbulu“, rekao je Seyda.

Prisutnima se obratio i predsjednik udruženja “Nur” i kazao da je osnovni cilj ove izložbe da se turskoj i svjetskoj javnosti pokaže kroz šta su sirijska djeca i narod prolazili i prolaze u proteklom vremenu.

Izložba u salonu na istanbulskom Taksimu će biti otvorena za posjetitelje do četvrtog novembra.

(Anadolija)

Share This Article