FSA napada zračnu bazu u blizini Taftanaza

sanel
By sanel

Dok su se u petak nastavile kontraverze i zabuna po pitanju video snimka na kojem opozicioni borci ubijaju grupu režimskih vojnika veliki broj Sirijaca je ubijen, većina u zračnim napadima.

Lokalni koordinacioni odbori su javili da je petak završen sa 182 ubijene osobe, većinom u i oko Damaska kao i u pokrajini Aleppo. Aktivisti navode da je veliki broj ubijen u napadu na Harem u pokrajini Idlib kao i u istočnim predrađima Damaska.

Jedan od aktivista, Muaz el Šami, kaže da režim bombarduje iz zraka predgrađa nakon neuspijelih pokušaja kopnenih snaga da povrate teritorije. „Režim je pokušao da preuzme kontrolu nad Istočnom Gutom nekoliko puta i svaki put je morao da se povuče jer bi opozicione snage uspjele da pobjegnu a onda se vratile i napale njihovu vojsku. Sada pokušavaju da ih unište iz zraka”.

U petak su također opozicionari postigli značajnu pobjedu nakon što su režimske snage napustile i posljednju bazu u blizini grada Sarakiba te time podigli mogućnost da će Alepppo biti potpuno odsječen od Damaska.

Sada FSA navodi da napadaju zračnu bazu u blizini Taftanaza.


{youtube}oYuBE-A-xas{/youtube}

Share This Article