U pripremi novi kongres sirijske opozicije u Egiptu

sanel
By sanel

Egipatski ministar vanjskih poslova najavio održavanje kongresa na kojem će biti približeni zahtjevi sirijske opozicije.

Nakon sastanka sa šefom pakistanske diplomatije Hinom Rabbani Kharom, egipatski ministar vanjskih poslova Muhammed Kamil Amr održao je konferenciju za novinare na kojoj je kazao da su u toku pripreme za održavanje kongresa predstavnika svih grupa sirijskih pobunjenika.

Amr je istakao da još nije određen tačan datum kongresa, koji će biti održan u Kairu, ali da će taj skup biti prilika za ujednačavanje zahtjeva i zauzimanje jedinstvenog stava među predstavnicima sirijske opozicije.

Šef egipatske diplomatije također je kazao da će ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov i specijalni predstavnik UN-a i Arapske lige za Siriju El Ahdar el-Ibrahimi uskoro posjetiti Egipat i razgovarati o sirijskoj krizi.

Kongres sirijske opozicije s ciljem usvajanja mape puta za prelazni period nakon rušenja sirijskog režima održan je i u junu ove godine u Kairu, a na njemu je učestvovalo 250 opozicionara. (Anadolija)

Share This Article