Izraelski vojnici ubili Palestinca, četvericu ranili

sanel
By sanel

Jednog Palestinca su u utorak ubili, a četiri ranili izraelski vojnici dok su bacali zapaljive naprave i kamenice na cestu koju koriste Izraelci na okupiranoj Zapadnoj obali, saopćili su palestinski i izraelski sigurnosni izvori.
Osim toga, izraelski vojnici su uništili na sjeveru Zapadne obale kuću jednog Palestinca koji je u martu ubio američkog turistu i povrijedio brojne Izraelce u napadu nožem, rekla je glasnogovornica izraelske vojske.

U utorak rano ujutro, grupa Palestinaca je bacala kamenice i zapaljive naprave u blizini sela Beit Sira na zapadu Ramallaha na cesti 443, saopćila je izraelska vojska. Ovu važnu cestu koja ide preko Zapadne obale koriste Izraelci koji se kreću između Jerusalema i Tel-Aviva. Tri civila su povrijeđena projektilima, saopćila je izraelska vojska i precizirala da su vojnici otvorii vatru da bi zaštitili vozače od “trenutne opasnosti”.

Jedan Palestinac je poginuo, drugi je povrijeđen i pružena mu je pomoć dok nije bio evakuiran prema bolnici, saoćila je vojska. Druga dva su uhapšena, rekla je ona.

Palestinsko ministarstvo zdravlja je navelo jedan smrtni slučaj i još četiri povrijeđena, od kojih tri teško. U toku noći, izraelske snage reda su demolirale kuću jedne palestinske porodice u selu Haja na sjeveru Zapadne obale, rekla je glasnogovornica izraelske vojske. Ovaj Palestinac, Bašar Masalha je ubijen nakon što je izbo nožem nekoliko osoba u turističkoj četvrti Tel Aviva 8. marta. Izraelske snage su uništile njegov stan na drugom spratu trospratnice.

(FENA)

Share This Article