Erdogan: Zabraniti rad osobama koje su povezane s PKK

sanel
By sanel

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je u četvrtak u svome obraćanju nakon iftara na kojem su učestvovali predstavnici policije izjavio da se nikako ne može prihvatiti “paralelna struktura”, odnosno organizacija  unutar države Turske.

“Nikako se ne može prihvatiti država unutar države. Osim Republike Turske, na ovim prostorima ne priznajemo nikakvu drugu državu. Oni koji čine napore u tom smjeru neka znaju da su na pogrešnom putu i sigurno će se suočiti s veoma snažnim zidom, a i smrt im već dolazi. Do samog kraja mi ostajemo u borbi protiv ovog problema”, rekao je Erdogan.

Naglasio je kako je potrebno zabraniti rad u državnoj službi u Turskoj svim osobama koje su povezane s terorističkom organizacijom PKK.

“Treba odmah otkriti ko se nalazi u javnim ustanovama, a da je povezan s terorističkom organizacijom. Takvima treba zabraniti rad u državnoj službi i treba pokrenuti sudski postupak protiv njih. Učitelj koji u terorističku organizaciju vrbuje člana, zdravstveni radnik koji teroristima nosi oružje, službenik koji provodi propagandu terorističke organizacije – sve su to neprihvatljive nastranosti”, kazao je Erdogan.

Na kraju je kritikovao što se u hodnicima zgrade Evropskog parlamenta nalaze zastave terorističke organizacije PKK.

“Ovom prilikom se obraćam Evropskom parlamentu: Kome želite poslati poruku time što ste u hodnike zgrade parlamenta izvjesili zastave separatističke terorističke organizacije? Da znate da ovim sigurno nećete udovoljiti Turskoj, jer će turski narod, kad dođe vrijeme, relevantne osobe pitati za račun”, istakao je Erdogan.

(Anadolija)

Share This Article