Erdogan: Turska neće pasti na koljena

sanel
By sanel

urski predsjednik Recep Tayyip Erdogan kazao je da je napad u nedjelju u Ankari napad na cijelu Tursku i na svih 79 miliona stanovnika ove zemlje.

On je ovo izjavio nakon sastanka sa predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim, prenosi Anadolija.

Erdogan se na zajedničkoj konferenciji za novinare osvrnuo na posljednji napad u Ankari, u kojem je poginulo 37, a ranjeno više od 100 osoba.

“Napad koji se dogodio u nedjelju napad je na cijelu Tursku, napad na svih 79 miliona stanovnika ove zemlje. Teroristička organizacija ovim napadom još jednom je pokazala svoje zločinačko i podlo lice. Cilj napada je unošenje straha među naš narod, te odvratiti Tursku od njenog cilja i sa njenog pravog puta. Ali to neće nikad uspjeti, jer to je nemoguće. Oni koji koriste terorizam kao svoje sredstvo i koji žele imati korist na krvi nevinih ljudi, nikada neće uspjeti natjerati Tursku da klekne na koljena. Naprotiv, oni će biti ti koji će klečati”, poručio je Erdogan.

Rekao je kako je Azerbejdžan, nakon napada u Ankari, kroz svoju podršku pokazao da je prijatelj i u teškim vremenima.

Erdogan je rekao kako oni koji pružaju podršku terorizmu, te nazivaju slobodom to što bivaju paravan za terorizam, i koji pokušavaju izvući političku korist dok još žrtve napada nisu ni pokopane, trebaju izvući pouku iz tog bratstva sa Azerbejdžanom.

Erdogan se zahvalio predsjedniku Alijevu, kao i svim stanovnicima Azerbejdžana za svu podršku koju su pružili Turskoj u ovim teškim trenucima.

(Agencije)

Share This Article