Žestoki ruski udari uoči primirja u Siriji

sanel
By sanel

Rusko zrakoplovstvo izvelo je nove, vrlo intenzivne udare na pobunjenička uporišta u Siriji nekoliko sati prije stupanja na snagu sporazuma o prekidu neprijateljstava, izvješćuje Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).

“Noću, pa sve do jutra izvođeni su intenzivniji ruski udari nego obično na pobunjenička uporišta, posebice istočno od Damaska, na sjeveru pokrajine Homs te na zapadu pokrajine Halep”, kazao je Rami Abdel Rahman, direktor SOHR-a.

U tim je udarima ubijeno osam članova iste porodice, od kojih troje djece, na jednom lokalitetu koji drže pobunjenici u pokrajini Halep.

Najmanje 25 udara na istočnu Ghoutu

Rusko-američki sporazum o primirju, koji treba stupiti na snagu u petak u 23 sata po srednjoeuropskom vremenu, djelomičan je jer uključuje režim i pobunjenike, ali isključuje skupine Islamska država Irak i Levant (ISIL) i Fronta Al-Nusra, koja je sirijski ogranak Al-Kaide.

“Bilo je najmanje 25 ruskih udara na istočnu Ghoutu, jedno od najvažnijih uporišta pobune. Najmanje 10 napada usmjereno je na Doumu, glavni grad Ghoute. Istodobno režimske snage žestoko bombardiraju taj grad”, rekao je Abdel Rahman.

Sirijski opservatorij za ljudska prava, sa sjedištem u Londonu, raspolaže širokom mrežom izvora u Siriji.

(Agencije)

Share This Article