Izrael plaća oskarovce za promociju

sanel
By sanel

Izraelska Vlada izdvojila je 55.000 dolara režiserima i glumcima nominiranim za dodjelu Oscara 2015. godine, u cilju poboljšanja imidža te zemlje u svijetu.

Kako navodi portal HuffPost Arabi, izraelski eksperti navode da su neke holivudske ličnosti, poput Marka Ruffala i Marka Rylancea, pristalice osnivanja palestinske države, pozivajući se na izvještaj britanskog Guardiana.

Iznos 10-dnevnog putovanja koje finansira Izraelska vlada najskuplji je poklon u torbi poklona koju slavni dobijaju svake godine.

Ovaj paket iznosi četvrtinu vrijednosti torbe vrijedne blizu 180.000 eura.

Putni aranžman, koji se može iskoristiti u periodu od godinu dana, obuhvata avionske karte i boravak u hotelima s pet zvjezdica za dvije osobe.

Utjecaj na javno mišljenje

Izraelski ministar turizma Yariv Levin ističe da ovim poklonom Vlada želi pružiti priliku slavnim osobama da se izbliza upoznaju s Izraelom, a ne posredstvom medija.

“To su odabrani ljudi iz filmske industrije, koji imaju utjecaja na javno mišljenje. Zato nas raduje da ih ugostimo. Njihova posjeta će imati veliki utjecaj na njihove fanove i pratioce na društvenim mrežama”, kazao je on.

Putni aranžmani koštaju 1,5 miliona dolara, ukoliko ih nominirani iskoriste.

Proizraelska udruženja plaćaju ogromne sume kako bi promociju Izraela u svijetu.

Donacije uključuju i finansiranje putovanja novinara u Izrael.

(Agencije)

Podijelite ovaj sadržaj…

Share This Article