Dva Palestinca ubijena nakon navodnog napada nožem

sanel
By sanel

Dvojica Palestinaca su ubijena iz vatrenog oružja nakon što su, navodno, izvršili napad nožem u ilegalnom izraelskom naselju jugoistočno od Ramallaha na okupiranoj Zapadnoj obali, objavilo je palestinsko Ministarstvo zdravstva.

Izraelske vlasti navode da su ubijeni Palestinci noževima ranili dvije žene u naselju Beit Horon prije nego što su ih ubili čuvari u ponedjeljak navečer.

Glasnogovornik izraelske policije Micky Rosenfeld izjavio je kako jedna napadnuta žena ima „umjerene“ rane, a druga „ozbiljne“ rane.

On je dodao kako su specijalci za deminiranje na licu mjesta uklonili opasnost od dva eksplozivna uređaja na mjestu napada.

Crni bilans

Današnji incident povećao je broj ubijenih Palestinaca od početka nemira prošlog oktobra na 165. Najmanje 25 Izraelaca je također ubijeno.

Talas nasilja započeo je nakon što su desničarski Izraelci izveli upade u kompleks džamije Al-Aksa u Starom gradu Istočnog Jerusalema, trećoj najsvetijoj lokaciji za muslimane.

Nemiri su se od tada proširili diljem okupirane Zapadne obale, uključujući Istočni Jerusalem, te na palestinske zajednice u Izraelu.

(AJB)

Podijelite ovaj sadržaj…

Share This Article