Talibani iz zatvora oslobodili više od 400 zatvorenika

sanel
By sanel

Više od 400 zatvorenika pobjeglo je rano jutros iz zatvora u istočnoj afganistanskoj provinciji Gazni nakon što su talibani napali taj zatvor i tom prilikom ubili nekoliko policajaca, saopštila je policija.
Rojtersov izvještač je naveo da je na licu mjesta vidio tijela dvojice bombaša-samoubica koji su detonirali eksploziv postvaljen u automobilu da bi uništili glavni ulaz u zatvor.

Portparol talibana Zabiulah Mudžahid izjavio je da su naoružani muškarci i trojica bombaša-samoubica napali zatvor u 02.00 sati po lokalnom vremenu i oslobodili 400 zatvorenika.

“Četrdeset pripadnika afganistanskih snaga bezbjednosti i zatvorski čuvari su poginuli u napadu na zatvor, a važni vojni mudžahidski zvaničnici su oslobođeni”, rekao je on.

Talibani često preuveličavaju broj žrtava u napadima na vladine ciljene u svojim saopštenjima, navodi britanska novinska agencija.

Prema riječima zamjenika guvernera privincije Gazni iz zatvora su pobjegla 352 zatvorneika, uključujući 150 talibana.

On je rekao da je u napadu poginulo sedam talibana i četiri pripandika afganistanskih snaga bezbjednosti.

Afganistanske bezbjednosne službe još nisu saopštile broj poginulih niti koliko se tačno zatvorenika nalazilo u zatvoru.

Talibani se bore protiv vlade predsjednika Ašrafa Ganija, cilj im je da iz zemlje protjeraju strane snage i uvedu poštovanje islamskih zakona.

(Agencije)

Share This Article