Privedeni mladići iz Posušja, napadači na džamiju

sanel
By sanel

Počinioci napada na džamiju i imovinu Bošnjaka u Omerovićima, opština Tomislavgrad, jesu mladići iz Posušja, a jedan od njih, prema dostupnim informacijama, ima i švajcarsko državljanstvo.

Jedan od počinilaca sam se prijavio policiji, a tokom dana saradnjom policija Zapadno-hercegovačkog i Livanjskog kantona privedeni su još neki od počinilaca, javio je portal Tomislavcity.

Jučer ujutro u 6.15 pripadnici Policijske uprave Tomislavgrad obavijestili su Policijsku upravu Posušje o incidentu te da su se počinioci vozilom opel astra sive boje, udaljili u pravcu Posušja.

Posuška policija zaustavila je u 6.30 opel astru, kojom je upravljao muškarac čiji su inicijali T.P. (28) nastanjen na širem području opštine Posušje.

“On je priveden u Policijsku upravu Posušje gdje je lišen slobode, nakon čega je u 8.30 predat na dalje postupanje policijskim službenicima Policijske uprave Tomislavgrad”, naveli su iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona.

Policijska uprava Posušje dobila je i dopis Policijske uprave Tomislavgrad da za potrebe dalje istrage budu pronađena i uhapšena još tri lica koja bi se mogla nalaziti na području opšine Posušje, a dovode se u vezu da događajem ispred džamije u Omerovićima.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Livanjskog kantona ranije je saopšteno da je na ulazu u džamiju u mjestu Omerovići desetak mladića postavilo plinsku bocu i pustilo plin.

Nakon toga, mladići su flašama razbijali stakla na vozilima, na jednoj kući, te psovali i prijetili mještanima.

(Srna)

Share This Article