Damask: U napadu na tržnicu najmanje 27 poginulih

sanel
By sanel

U zračnom napadu snaga odanih predsjedniku Sirije Basharu al-Assadu na područje Dume u Damasku koje kontroliraju pobunjenici poginulo je 27, a povrijeđeno 100 ljudi, javlja Anadolu Agency (AA).

Informaciju o napadu sa smrtnim posljedicama potvrdio je službenik improvizirane bolnice u Dumi. On je kazao da su zračne snage režimske vojske Bashara al-Assada izvršile napad na tržnicu u Dumi prilikom čega je poginulo 27, a povrijeđeno 100 ljudi. Upozorio je da su mnogi povrijeđeni u teškom stanju te da postoji osnovana bojazan da bi broj mrtvih mogao biti veći.

Naselje Duma se nalazi u sklopu Istočne Gute koja je pod kontrolom opozicije. Lokalni izvori iz Istočne Gute su jutros saopćili da su režimske snage jutros izvršile zračne napade na naselja Sekba, Kafr Batna, Hamuriye i Duma. U napadima je nanesena velika materijalna šteta na stambenim i poslovnim objektima. Izvori su također saopćili da je jedan napad izvršen i na tržnicu u Dumi gdje se nalazio veliki broj civila.

Režimske snage često napadaju naselja Istočne Gute, dijela Damaska koji se već duže nalazi pod kontrolom opozicije. Zbog blokade cijelog područja građani ne mogu doći do osnovnih životnih namirnica. Vodovod i dovod električne energije u to područje su u prekidu tako da lokalno stanovništvo vodu vadi iz bunara.

(Anadolija)

Share This Article