Ugljanin: Skupština Srbije treba usvojiti rezoluciji o Srebrenici

sanel
By sanel

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sulejman Ugljanin izjavio je u Novom Pazaru da “Skupština Srbije treba usvojiti rezoluciju o genocidu u Srebrenici” u cilju uspostavljanja povjerenja i suradnje između Srba i Bošnjaka, javlja Tanjug.

On je jučer na konferenciji za novinare rekao “da bi neusvajanje te rezolucije značilo da će oni koji i dalje uživaju zaštitu države i oružanih snaga Srbije, u Bošnjacima i dalje gledati strano tijelo koje treba ukloniti s ovih prostora” i čekati novu priliku da “Bošnjake za sva vremena uklone iz Srbije “.
 
Ugljanin je istaknuo da od usvajanja te rezolucije ovisi daljnje sudjelovanje legitimnih bošnjačkih predstavnika u radu tih organa i jasan stav što je to što će osigurati Bošnjacima sigurnu budućnost u Srbiji.
 
“Bošnjaci u MUP-u Srbije, Vojsci i u drugim oružanim snagama gledaju prijeteću oružanu silu i opasnost po život. Takvo stanje je neodrživo”, rekao je Ugljanin i dodao da je Bošnjačko nacionalno vijeće usvojilo tu Rezoluciju na posebnoj sjednici 10. srpnja ove godine i uputilo narodnoj skupštini Srbije na razmatranje i usvajanje.
 
Prema njegovim riječima, usvajanje te rezolucije znači da se taj zločin nazove pravim imenom, da se osudi i njegovi počinitelji kazne i da se na taj način skine teret i odgovornost sa onih u čije ime je taj zločin počinjen.
 
Ugljanin je pohvalio posjetu tri člana Predsjedništva BiH Srbiji, ocijenivši da predstavlja veliki praktičan korak u uspostavi suradnje i vraćanju povjerenja između dvije zemlje i njihovih naroda.

(FENA)

Share This Article