Škola u V. Britaniji zabranila kratke suknje

sanel
By sanel

Direktorica britanske srednje škole zabranila je kratke suknje kako bi zaštitila nastavnike koje sve više ‘ometaju’ djevojke sa kratkom odjećom.
Dr. Rowena Blencowe iz Trentham High School u Velikoj Britaniji je uvela drastične mjere nakon što se umorila od djevojaka koje previše pokazuju noge i nose suknje koje jedva ‘prikrivaju njihove stražnjice”. Ona navodi da je nastavno osoblje više vremena provodilo govoreći da spuste suknje no u držanju nastave.

Prema direktorici, muški dio nastavnog osoblja je također posramljen suknjama te govore djevojkama da ih spuste. Škola je čak i platila za nove suknje buntovnim djevojkama- koje uporno dolaze na časove u ‘potpuno neprimjerenim’ uniformama.
Direktorica je sada riješila problem zabranjujući potpuno suknje i uvodeći pravilo da svi učenici moraju nositi pantalone od narednog septembra.
“Ovo je bio ogroman problem u protekle dvije godine, naročito sa starijim učenicama u 9, 10 i 11 razredu”, kaže ona. “Djevojke sa odgovarajućom dužinom suknji podižu ih naviše, kažemo im da ih spuste, ali kod prve pauze opet ih podignu”.
“Djevojčice u sedmom, i možda osmom razredu, se pridržavaju pravila, ali kako postaju starije to su suknje kraće. Djevojke dolaze u suknjama koje jedva prikrivaju njihove stražnjice, što je potpuno neprimjereno.

“Ukoliko je suknja prekratka upozoravali smo učenice i dogovorena je primjerena dužina kako bi se problem riješio, ali djevojke i dalje dolaze u konzistentno kratkim suknjama. Pokušali smo sa pozivanjem roditelja, slanjem učenica kući pa čak smo morali kupiti pojedinim djevojkama nove suknje- što škola ne bi trebala da radi. Ovo nije ugodno muškom nastavnom osoblju kao ni učenicima, djevojke se moraju kretati uz stepenice i silaziti i to je potpuno odvlačenje pažnje”.
Guverner škole Terry Follows dodaje: “Guverneri jednoglasno podržavaju direktoricu po ovom pitanju”.

(IslamBosna.ba)

Share This Article