Kako Nestle vara muslimane: Naljepnicom sakrili da supa sadrži svinjsku mast

sanel
By sanel

Jedan od čitalaca Saffa poslao je na našu adresu upozorenje da u goveđim supama Maggi ima svinjske masti. “Obraćam se Saffu jer sam kao musliman duboko uvrijeđen prevarom koju sprovodi kompanija Nestle preko svoga brenda Maggi. Sa suprugom sam išao u kupovinu uoči ramazana. Kupovali smo u Bingo marketu.
Prilikom kupovine supa vidio sam da su Maggi supe na akciji, tako da sam odlučio da ih kupim. Kada sam jednu uzeo primjetio sam da je na stražnoj strani naljepljen novi sadržaj. Po izlasku iz marketa odlučio sam da odlijepim tu naljepnicu i da vidim šta piše ispod. Tada sam doživio šok, u rubrici sastojci pisalo je da supa sadrži svinjsku mast.
U opisu sadržaja na naljepnici nigdje ne stoji da proizvod sadrži SVINJSKU MAST već PALMINO ULJE. Nakon toga sam bio ljut na samog sebe, kako to prije nisam uočio, iako imam običaj pročitati sadržaj. Uspio sam naći jednu goveđu supu koju sam prije kupio i na njoj je sadržaj isti kao na onoj naljepnici tj. u opisu sadržaja ne stoji da ima svinjske masti”.
Novinari Saffa su posjetili jedan od Bingovih marketa i uvjerili se u tačnost navoda našeg čitaoca. Tražili smo od osoblja da se i sami uvjere u prevaru kompanije Nestle. Prodavači su bili šokirani saznanjima da naljepnice na supama Maggi kriju sastojak svinjsku mast.

(saff.ba)

Slika 1: Naljepnica koja krije da u supi Maggi ima svinjske masti

Izgled_supe_zadnja_strana

Odlijepljena_naljepnica2

Share This Article