Sirijski pobunjenici osvojili bazu 52. brigade Assadove vojske

sanel
By sanel

Više grupa sirijskih pobunjenika su zajedničkom akcijom osvojili ključnu bazu na jugu zemlje u još jednom u nizu poraza Assadovih snaga u posljednje vrijeme.
Ujedinjene grupe pobunjenika pod nazivom “Južni Front” su zauzele bazu 52. brigade u provinciji Daraa nakon 24 sata žestokih borbi, javio je AFP.

“Baza 52. brigade je u potpunosti oslobođena od režimskih snaga”, izjavio je major Essam al-Rayes navodeći da je u akciji oslobađanje baze sudjelovalo najmanje 2000 pobunjeničkih vojnika.

Baza se nalazi na važnom putu od Damaska do južne granice sa Jordanom, a blizu je i Sweida provinciji koja je pod kontrolom režima u Damasku.

“Baza je bila jedna od glavnih linija obrane Assadove vojske, i bila je noćna mora jer je iz nje granatiran veći dio istoka provincije Daraa”, kazao je al-Rayes.

“Baza je bila i iznimno važna pješadijska baza Assadove vojske odakle su kretali mnogi napadi na sela i gradove na jugu Sirije”, rekao je Diaa al-Hariri, glasnogovornik pobunjeničke grupe Faylaq al-Awwal koja je također sudjelovala u napadu.

Nakon oslobađanja baze, pobunjeničke grupe kontroliraju većinu provincije Daraa.

(DnevniHaber.com)

Share This Article