Njemačka: Autopsija djevojke turskog porijekla povlači brojna pitanja

sanel
By sanel

Autopsija Tugce Albayrak, djevojke turskog porijekla uvijene prošle godine u njemačkom Offenbachu, povukla je brojna pitanja o uzroku njene smrti.

Život joj je 15. novembra 2014. godine oduzeo 18-godišnji Sanel M., porijeklom iz Srbije, jer je Tugce pokušala da zaštiti dvije djevojke napadnute ispred McDonald’s restorana.

Marcel Verhoff, patolog koji je saoštio rezultate autopsije, kazao je: “Lijeva strana njene glave je podnijela najveći udarac,” pojašnjavajući da je Albayrak najvjerovatnije nakon prvog udarca pala na tlo, gdje je zadobila povredu glave, od koje je preminula.

Pojašnjenje patologa je izazvalo konfuziju, zbog izjave Sanela M. da je nekoliko puta udario Tugce u desnu stranu glave.

Verhoff je kazao da postoji mogućnost da je Tugce Albayrak doživjela potres mozga, prilikom napada, zbog čega je izgubila svijest i pala na pločnih, lijevom stranom glave.

Anesteziolog iz bolnice u Offenbachu, u kojoj je Albaryak zbrinuta nakon napada, kazao je za novinsku agenciju EPD da tim za hitne medicinske intervencije nije uspio izvesti umjetno disanje dok je Albaryak prevožena vozilom hitne pomoći. Navodno je zbog toga indirektno došlo do povraćanja, prilikom ulaska u salu hitne pomoći, a povraćeni sadržaj je zagušio njene disajne puteve.

“Dosta vremena smo u operacionoj sali izgubili pokušavajući da pročistimo njena pluća,” pojasnio je anesteziolog.

Ovi bi detalji mogli uticati i na sudski proces, jer je moguće da je optuženi nanio povrede koje su uzrokovale smrt, a nije izvršio ubistvo s predumišljajem. Prema njemačkim zakonima, za ovaj zločin, maksimalna zatvorska kazna iznosi 10 godina.

(TRT)

Share This Article