Davutoglu: Zastava stranke AK vijoriti će se sa zastavom Turske cijelim svijetom

sanel
By sanel

Svako će odgovarati za svoja djela protiv demokratije, rekao je turski premijer Ahmet Davutoglu, komentirajući jučerašnju operaciju hapšenja članova grupe koja se sumnjiči za djelovanje protiv Vlade Turske, javlja Anadolu Agency (AA).

“Svako će odgovarati za svoja djela i stav protiv demokratije u zemlji, ili će biti nagrađen ako bude na strani demokratije”, izjavio je premijer na Kongresu Pravde i razvoja, ili AK stranke u provinciji Elazig na istoku Turske.

Davutoglu je rekao i da će nova Turska stajati na tri temelja. Prvi je “demokratski mentalitet koji uvažava naprednu demokratiju, ljudska prava i slobode, kao i samog čovjeka”. Drugi je takav “ekonomski razvoj da nacija neće zavisiti ni od kukavica ni od hrabrih”.

Treći stub o kojem je premijer govorio, je “Nova Turska” zajedno sa Turcima u svijetu u kojem će se “zastava stranke AK vijoriti sa zastavom Turske cijelim svijetom, od Bliskog Istoka do Kavkaza, od Balkana do Centralnog Istoka i od centralne Afrike do Latinske Amerike”.

Jučer je turska policija uhapsila 25 osoba širom zemlje koje se sumnjiče za zavjeru protiv vlade, predvođeni propovjednikom Fethullah Gulenom, nastanjenim u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

(AA)

Share This Article