Netanyahu u Ramallah poslao specijalnog izaslanika

sanel
By sanel

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je, nakon smrti palestinskog predsjednika Ziada Abu Eina, palestinskoj upravi poslao specijalnog izaslanika, javlja Anadolu Agency (AA). Iz Ureda premijera Izraela saopćeno je da je izraelskoj upravi poslan specijalni izaslanik i tužilac Izak Molcho te je poslana i poruka palestinskoj vladi.

U saopćenju se navodi da je Netanyahu poručio kako će Izrael istražiti slučaj u Ramallahu te da su u tom okviru vođene cijelodnevne konzultacije.

Netanyahu je poručio kako treba smiriti situaciju te se ponašati odgovorno.

Podsjetimo, ministar zadužen za naselja pri Organizaciji za oslobođenje Palestine, “umro je od gušenja suzavcem”, potvrđeno je danas za AA iz uprave medicinskog kompleksa u Ramali.

Reporter AA koji je bio na mjestu događaja javio je da se Abu Ein onesvijestio prilikom borbe sa izraelskim vojnim snagama koje su pokušale rastjerati palestinske aktiviste okupljene na sjeveru Zapadne obale, u gradu Turmus Ayya.

Izraelska vojska je tokom protesta ispalila suzavac kako bi rastjerala okupljene, od kojeg su se desetine počele gušiti. Abu Ein je u kritičnom zdravstvenom stanju odmah prebačen u medicinski kompleks u Ramali, gdje je i preminuo.

(AA)

Share This Article