Ostavio slavu i milione dolara da bi pomagao drugima

sanel
By sanel

Kada je 2009. godine potpisao 37,5 miliona dolara vrijedan ugovor sa NFL ekipom Sent Luis Remsa, Džejson Braun je postao najplaćeniji centar u ovom sportu svih vremena, ali poznat u cijelom svijetu nije postao zbog tog ugovora, već zbog činjenice da ga je raskinuo prije vremena i odlučio da se posveti – farmi.

Braun je 2012. imao 29 godina i pred tu sezonu obavijestio je Remse da napušta američki fudbal, te da im ostavlja 12,5 miliona dolara koje je trebalo da zaradi u prvenstvu čiji se početak približavao.

Šokirani čelnici Sent Luisa nisu imali kud, ali Džejson Braun i te kako jeste. Odradio je ono što se od njega tražilo, osim te posljednje godine, zaradio je 25 miliona od 37,5 ugovorom predviđenih i – otišao u farmere. Sa jednim posebnim ciljem.

Na internetu je, uz snimke sa YouTubea, učio o povrtarstvu, a novac je uložio u 404 hektara zemlje u Sjevernoj Karolini. Odlučio je da i sam radi na ogromnim njivama, zajedno sa unajmljenim radnicima.

I ne samo to, odlučio je da sve ono povreće koje mu nije potrebno za ličnu upotrebu, a svakako da toga ima na pretek na 404 hektara – pokloni siromašnima.

Samo ove jeseni poklonio je oko 23 tone krompira i oko pet tona krastavca narodnim kuhinjama.

Mnogima, čak i osobama koje su angažovane kao nadzornici na njegovom imanju, i dalje je čudno kako se neko odlučio da uloži u hranu – koju poklanja.

“Znate, ljubav je najljepša valuta koju možete dati bilo kome”, kaže ovaj tridesetjednogodišnjak od 145 kilograma, koji je karijeru gradio čuvajući kvoterbekove, a život gradi – čuvajući podsjećanje koliko je važno biti čovjek, prije svega.

(Agencije)

Share This Article