Netanyahu naredio rušenje kuća napadača na Izraelce

sanel
By sanel

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je naredio rušenje kuća Palestinaca koji su izveli napade na izraelske državljane, javlja Anadolu Agency (AA). Nakon jučerašnjih incidenata na Zapadnoj obali, izraelski premijer Netanyahu je održao sastanak sa ministrom odbrane Moshe Yalonom, ministrom javne sigurnosti Yitzhakom Aharonovichem i drugim zvaničnicima.

Netanyahu je tom prilikom naredio da se poveća broj vojnika i policije na terenu i da se sruše kuće osoba koje izvode napade na Izraelce.

Tenzije u Jerusalemu eskalirale su prošle sedmice kada su pripadnici izraelskih snaga sigurnosti izveli upad u kompleks Al-Akse i tamošnju džamiju, a napetost je porasla u cijeloj regiji.

U jevrejskom naselju Alon Shvut jučer je jedan Palestinac nožem napao i povrijedio tri izraelska državljanina, a nedugo zatim jedna povrijeđena žena je preminula od zadobijenih rana. Izraelska policija je ubila napadača.

Uporedo s tim, izraelski vojnik je preminuo od zadobijenih probodnih rana u napadu Palestinca na željezničkoj stanici Hahagana u Tel Avivu. Napadač je uhapšen.

(AA)

Share This Article