Četnike na putu prema Novom Pazaru zaustavila policija

sanel
By sanel

Od jutros je burno u Novom Pazaru, a nakon što je prupa pripadnika četničkog pokreta u četiri do pet vozila, pokušala rano jutros da dođe na najavljeni parastos u Petrovu crkvu i šetnju Novim Pazarom, prenosi Patria.

Kako javljaju srbijanski mediji njih je u blizini Kraljeva zaustavila policija i vratila nazad. Grupu četnika je predvodio Bratislav Živković predsjednik četničkog pokreta, koji se nedavno vratio sa ratišta u Ukrajini.

U Novom Pazaru tokom prijepodneva je potpuno mirno, u samom centru grada, okupljene su manje grupice navijača Novog Pazara, ali oni ne nose nikakve transparente niti bilo šta uzvikuju. Oko njih se nalaze manje patrole policije.

Oko 10.15 sati među navijače je donijeta zastava Bošnjačkog nacionalnog vijeća, koju su navijači dočekali povicima „ Allahu ekber“.

Inače svi prilazni putevi ka Novom Pazaru od ranog jutra pokriveni su policijskim patrolama.

Ovi planovi o dolasku četnika u Novi Pazar nastali su nakon pohoda uniformisanih Bošnjaka, te su marš centrom Novog Pazara najavili i iz Četničkog pokreta.

Izvijesni Bratislav Živković, komandant Četničkog pokreta, koji je vodio i “Slavjanski odred „Jovan Šević“ u Ukrajini, preko Facebooka je pozvai na “šetnju kroz Srbski Novi Pazar”.

Živković je u Ukrajini na ratištima boravio četiri mjeseca na strani proruskih snaga. Po povratku u Srbiju komandantu Četničkog terorističkog pokreta Bratislava Živkovića dočekala je Bezbjednosno-informativna agencija (BIA).

BIA ga je čitave noći ispitivala na Aerodromu “Nikola Tesla”. Živković je odgovarao na pitanja više od pet sati, a zatim je, kao i ostali pripadnici Četničkog terorističkog pokreta koji su se vratili sa ratišta, pušten.

(NAP)

Share This Article