Amerika izvela nova 22 zračna napada protiv ISIS-a u Siriji i Iraku

sanel
By sanel

Američka vojska izvela je 22 nova zračna napada na položaje organizacije ISIS na području Sirije i Iraka, javlja Anadolu Agency (AA). Centralna komanda američke vojske (CENTCOM) navodi da su američke snage izvele 22 nova zračna napada na području Iraka i Sirije. Pored napada izvedenih ratnim avionima, izvedeni su i napadi uz pomoć bespilotnih letjelica i to 11 na području Sirije i 11 u Iraku.

U dva napada u blizini Deyru’z-Zore na području Sirije, uništeno je jedno oklopno vozilo, ali i vozilo na kojem se nalazilo montirano oružje.

I na sjeverozapadnim područjima u Siriji izvedeno je pet napada usljed kojih su uništena naoružanja, oklopna vozila, ali i postrojenja ISIS-a.

U selu Davud na tursko-sirijskoj granici izvedena su također tri napada kao i na sjeveru Halepa. U zračnim napadima u Halepu srušene su četiri zgrade koje su koristili pripadnici ISIS-a.

Na sjeverozapadu Iraka izvedeno je sedam zračnih napada, a u blizini Mosula dva. Usljed napada izvedenih sjeverozapadno od Bagdada pogođeno je vozilo na kojem je montirano oružje, a na zapadu Felluje pogođena je jedna kontrolna tačka.

(AA)

Share This Article