Erdogan traži da Katar poveća investicije u Tursku

sanel
By sanel

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je tokom današnje posjete Kataru izjavio da će Katar povećati investicije u Turskoj, javlja Anadolu Agency (AA). “Mislim da će dodatno rasti osjećaj Katara za investiranjem u realni sektor u Turskoj”, istakao je predsjednik Erdogan.

Istakao je kako je sastanak sa katarskim emirom šejhom Temimom bin Hamadom Al Tanijem bio vrlo koristan, dodajući kako su razgovarali o potrebnim koracima koje će poduzeti u narednom periodu kako bi dodatno razvili saradnju dvije zemlje.

“Vidio sam da Katar želi da više investira u Tursku. Vjerujem da će ekonomske veze između Turske i Katara dostići najviši nivo do sada”, istakao je Erdogan.

Napomenuo je da je tokom sastanka sa katarskim emirom dogovoreno i osnivanje visokog strateškog vijeća za saradnju između dvije zemlje.

“Najvažnije od svega je da smo danas napravili bitan korak prema formiranju visokog strateškog vijeća između Turske i Katara”, rekao je turski predsjednik.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan nalazi se u posjeti Kataru gdje ga je uz najviše državničke počasti dočekao katarski emir šejh Temim bin Hamad Al Tani.

(AA)

Share This Article