Suživot u Prijedoru: Nakon utakmice Srbija-SAD napadnuta džamija

sanel
By sanel

Nakon sinoćnje finalne utakmice Svjetskog prvenstva u košarci grupa huligana, navijača reprezentacije Srbije, napala je ponovo prijedorsku Čaršijsku džamiju.

Prije nekoliko dana nakon što je reprezentacija Srbije pobijedila u polufinalnoj utakmici grupa navijača se okupila ispred džamije, psovala i vrijeđala tamošnje bošnjačko stanovništvo. Napad se ponovio sinoć, ali još brutalniji.

Sinoć je grupa navijača marširala kroz glavnu ulicu u Prijedoru, pritom se zaustavši kod Čaršijske džamije s nacionalističkim transparentima. Psovali su, a potom su bacali i kamenice na džamiju, usljed čega su razbijeni prozori.
Imam Čaršijske džamije je prijedorskoj policiji prijavio divljanje grupe navijača, ali policija očigledno nije reagirala, pa je sinoć sve ponovo desilo na još bezobrazniji način. Policija se samo uzela izjavu od imama, ali kako to već biva u Prijedoru, nije učinjeno ništa da se iživljavanje ne bi ponovilo, što je rezultiralo novim napadom.
Do kada bošnjački političari misle mutavo tolerisati ovaj ponižavajući apartheid nad Bošnjacima u manjem entitetu je definitivno jedno od pravih pitanja koje treba postaviti u predizbornoj kampanji koja je u toku.
 
(nasevijesti.com)
Share This Article