Fondacija ‘Al-Khidmat’ prikupila 20.000 dolara za poplave u BiH

sanel
By sanel

Ambasador Bosne i Hercegovine u Islamskoj Republici Nedim Makarević poslao je jutros Ministarstvu vanjskih poslova BiH (MVP) ček od 20 hiljada dolara od renomirane nevladine fondacije Al-Khidmat kao pomoć nakon najnovijih poplava koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu.

Ambasador Makarević je nakon julskih poplava aktivno djelovao i javnost ove prijateljske države informirao o nesreći u BiH i nedugo nakon je uslijedila posjeta pomenute pakistanske fondacije sa sjedištem u Pashawaru kojoj je na čelu prof. dr. Hafeez ur Rehman i koji je u razgovoru naročito istakao kako cijeni lik i djelo prvog predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića.

Makarević je zahvalio na pomoći doktoru Hafeezu te naznačio da će sredstva biti bankovnim putem transferirana na konto MVP-a BiH.

Ambasador BiH u Pakistanu nastavit će obavještavati kako vladine krugove tako i nevladin sektor o razmjerima šteta nakon poplava koje su zadesile BiH.

Ovo nije prvi put da ambasador Makarević humanitarno djeluje kako bi se pomoglo unesrećenim građanima BiH.

U mjesecu maju nakon prvih poplava bh. diplomata je organizirao u vrlo kratkom vremenskom roku da iz Islamabada za BiH poleti avion sa 14 tona humanitarne pomoći vrijednosti nekoliko miliona maraka.

Nedim Makarević rođeni je Dobojlija, diplomirani inženjer elektrotehnike (mehatronika) s njemačkom diplomom, doktor nauka. Umjesto naučne karijere bira preduzetničku i u Njemačkoj osniva firmu AIRNET Group sa sjedištem u Frankfurtu koja niz godina uspješno djeluje u zemljama zapadne Evrope i Sjedinjenim Američkim Državama.

Također je godinama aktivan u radu sa bh. dijasporom ponajviše u višegodišnjem radu pri “Deutsche Islam Konferenz” (Njemačka islamska konferencija) u Berlinu a svojevremeno je bio i predsjednik Islamske zajednice Njemačke.

U maju 2013. je nominiran na mjesto ambasadora BiH u Pakistanu.

(Bportal.ba)

Share This Article