Hamas optužio Ban Ki-moona za napad na školu UN-a u Gazi

sanel
By sanel

Hamas je optužio generalnog sekretara Ujedinjenih nacija (UN) Ban Ki-moona za napad koji su pripadnici izraelske vojske izveli na školu agencije Ujedinjenih nacija za palestinske izbjeglice (UNRWA) u gradu Refahu u Pojasu Gaze u kojoj su se nalazile palestinske izbjeglice, javlja Anadolu Agency (AA).

Glasnogovornik Hamasa Sami Ebu Zuhri kazao je da “generalni sekretar Ban plače zbog ubijenih izraelskih vojnika, a ignoriše izraelsko prolijevanje krvi nedužnih palestinskih civila”.

“Unatoč ubijanja nevinih civila, generalni sekretar UN-a Ban Ki-moon šuti, a direktni je saučesnik novog pokolja počinjenog zračnim napadom na školu UNRWA-a u Refahu”, poručio je Ebu Zuhri.

Prema preliminarnim podacima, najmanje deset osoba poginulo je, a 50 ih je povrijeđeno u napadu izraelske vojske na školu agencije Ujedinjenih nacija za palestinske izbjeglice (UNRWA) u gradu Refahu u Pojasu Gaze.

Ne poštujući odluke UN-a, Izrael na meti ima bolnice i džamije, a do sada je već dva puta gađao škole UNRWA-a u Gazi, usljed čega su poginule desetine osoba.

(Anadolija)

Share This Article