Ef. Mahić: Džematlije su ionako pod prismotrom policije RS-a, a sada se bojimo pogoršanja situacije

sanel
By sanel

Zikrija Krkić iz Prijedora nije priznao da je 28. jula u Trnopolju ubio Muharema Balića i Almira Redžića, potvrdio je za novinsku agenciju Patria (NAP) Amir ef. Mahić, glavni imam medžlisa Islamske zajednice Kozarac.

Mnogo medija objavilo  je da je Krkić priznao ubistvo, ali istina je drugačija. Iako je osumnjičeni u pritvoru povratnici u Kozarcu su sada u još većem strahu, posebno jer je osumnjičeni navodno pripadnik “vehabijskog pokreta”. Kako tvrdi ef. Mahić džematlije u ovom kraju su i do sada bili pod posebnom prismotrom policije, a sada strahuju da se situacija ne pogorša.

–  I do sada smo bili pod posebnom prismotrom, a sigurno će od sada biti pod još gore, jer ovo sigurno ima i svoje dublje ciljeve, bez obzira šta se dogodilo. Vjerujemo da ima tu i dubljih konotacija. Ne izgleda nam baš sve najbolje – kaže ef. Mahić.

On je dodao da je njihov kraj bez ikakvog osnova i do sada prozivan za sve i svašta, pa su povratnici u strahu.

–  Nismo baš sigurni u sve što se priča u vezi s tim ubistvom, ali vrijeme će pokazati pravu istinu. Bez obzira ko je bio ubica očekujemo od policije pravu istragu i realne i istinite informacije. Bez obzira šta bilo zločin je zločin i on nije smio biti počinjen, a s druge strane bojimo se da to ne dovede do još težih okolnosti za povratnike nego što jesu – dodao je ef. Mahić.

(NAP)

Share This Article