Hamas u Han Junisu ubio 20 izraelskih vojnika

sanel
By sanel

Hamasov vojni ogranak brigada Izzedin el-Kassam izvela je bombaški napad na objekat na jugu Gaze u kojem je ubijeno najmanje 20 pripadnika secijalne jedinice izraelske vojske

 – Brigada  Izzedin el-Kassam, vojni ogranak Hamasa, javlja da je izvela napad na jednu zgradu u Khan Yunisu i da je u istom stradalo 20 izraelskih vojnika, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Snage palestinskog otpora su aktivirale 12 bombi koje su bile postavljene u objektu u koji su ušli pripadnici izraelske vojske u mjestu Ferrahin u Khan Yunisu na jugu Gaze. Riječ je o grupi od 15 ili 20 pripadnika specijalne jedinice izraelske vojske“, navodi se u saopćenju koje je objavila Hamasova brigada Izzedin el-Kassam.

U saopćenju se navodi da je objekta u potpunosti devastiran i da je Izrael priznao da je u tom napadu „izgubio“ 20 vojnika.

Napad na Pojas Gaze počeo je 7. jula kada je izraelska vojska zvanično započela ofanzivu kodnog imena “Zaštitna linija”. Na hiljade granata i bombi je bačeno na Pojas Gaze, a 17. jula Izrael počinje kopneni napad.

Izraelska vojska tvrdi da su od početka napada na Pojas Gaze poginula 53 izraleska vojnika i tri civila. Iz brigade Izzedin el-Kassam tvrde da je u tom periodu poginulo najmanje 110 izraelskih vojnika.

(Anadolija)

Share This Article