Gaza: Izrael granatirao UN-ovu školu, masovne žrtve

sanel
By sanel

U napadu izraelske vojske na školu UN-a koja se koristi kao sklonište u Pojasu Gaze, ubijeno je 16 osoba, dok su deseci ranjeni, saopćili su medicinski izvori.

Glasnogovornik hitne službe Ashraf al-Qudra kazao je da je granatirana škola Jabalia u izbjegličkom kampu, na 23. dan izraelske vojne ofanzive na palestinsku priobalnu enklavu.

Dopisnik agencije AFP-a rekao da je najmanje jedna granata pogodila školu – vanjski zid kompleksa je oštećen granatama ­–  dok ljudi iznose krvava tijela iz pogođene prostorije.

Zvaničnik Palestinske agencije za izbjeglice UN-a (UNRWA), koji je zatražio da ostane anoniman, potvrdio je napad i rekao da je granata pogodila kupaonicu i dvije učionice u školi za djevojke.

Ministarstvo zdravstva Palestine u sinoć u kasnim satima izdalo je saopćenje u kojem se navodi da su u napadu na školu UNRWA-e u kojoj su se nalazile palestinske izbjeglice poginulo 23 osobe među kojima su većinom žene i djeca.

“Od 05:40 sati ujutro broj mrtvih u Gazi povećao se na 1.256, a povrijeđenih na 7.130 osoba”, izjavio je glasnogovornik Ministarstva zdravstva Palestine Ashraf al-Qudra ističući kako se prema posljednjim procjenama ustanovio broj nastradalih u napadu na školu.

(AJB)

Share This Article