Ubijena dva, a ranjeno 20 izraelskih vojnika

sanel
By sanel

Izraelska vojska je saopćila da su u posljednja 24 sata ubijena dva izraelska vojnika, dok je 20 ranjeno, javlja Anadolu Agency (AA). U saopćenju izraelske vojske navedeno je da je izraelski oficir Dmitry Liftas (26) poginuo. Navodi se da je pogođen snajperskim hicem vojnika Hamasove brigade Izzuddin Al-Qassam. Dodaje se da je poginuo i poručnik Natan Kohin (23) u sukobima između izraelske vojske i pripadnika brigade.

Napominje se da je tokom 24 sata u sukobima sa brigadom Izzuddin Al-Qassam ranjeno najmanje 20 izraelskih vojnika od čega trojica sa teškim tjelesnim povredama.

Izraelska vojska navodi da je od početka sukoba, odnosno 7. jula, poginulo 29 izraelskih vojnika. Iz brigade Izzuddin Al-Qassam pak tvrde da su ubijena 52 izraelska vojnika.

S druge strane, palestinsko Ministarstvo zdravstva javlja da je broj poginulih u izraelskim napadima na Pojas Gaze porastao na 655, a ranjeno je 4.200 osoba. Među poginulima je 164 djece, 79 žena i 36 starih osoba, tvrde iz Ministarstva.

Izraelska vojska je 7. jula počela ofanzivu na palestinsku teritoriju. Kodno ime akcije je “Zaštitna linija”. Izraelska vojska je izvela na hiljade artiljerijskih napada na palestinsku teritoriju, a 17. jula je počela kopnenu ofanzivu u Pojasu Gaze.

(Anadolija)

Share This Article