Protesti kršćana zbog billboarda “Isus je musliman”

sanel
By sanel

Billboardi sa porukama da je Isus musliman, izazvali su proteste kršćana u Columbusu, Ohio. Poruke sa billboarda su bile i: “Muhammed je u Bibliji”, te “Muslimani također vole Isusa”. Kršćanske grupe posebno je uznemirila poruka: “Isus je musliman”.

Iza poruka stoji website “Ask a Muslim”.

Članovi nekoliko kršćanskih grupa kažu da će u subotu moliti, propovijedati, pjevati, i nositi znakove kako bi promovirali svoja uvjerenja da je Isus sin Božiji.

“Isus nije musliman. To je apsurd”, kaže svećenik Bill Dunfee. “Naš motiv je jednostavno braniti Crkvu i promicati Evanđelje Isusa Krista”.

 “Iako podržavamo pravo Islamske zajednice na slobodu govora, kao i njihovo pravo na postavljanje poruke na plakatima, ne podržavamo korištenje imena Isusa Krista u njihovom pokušaju da namame neinformisane kršćane u svoju vjeru,” kaže Dave Daubenmire.

“Iako Islam priznaje Isusa kao poslanika, oni ne vjeruju da je On Sin Božji. Nalazimo da je postavljanje ovih poruka tokom posta neosjetljivo, nepošteno, i zaslužuje odgovor zabrinutih kršćana. Stoga ćemo biti na ulicama da kažemo da Isus nije musliman, nego Gospod”.

Za muslimane Isus je bio Poslanik.

“Muslimani su kršćani – ukoliko se pod “kršćaninom” podrazumijeva neko ko slijedi učenje Krista, pa tako učeći o Islamu, niste u neposlušnosti Isusu”, stoji na websiteu Ask a Muslim.

Billboardi su postavljeni u saradnji sa organizacijom “Why Islam”, čiji je portparol Ashfaq Parkar rekao da grupa “promoviše miran suživot kroz razbijanje predrasuda o vjeri.”

Na drugoj strani, Imran Malik, predsjednik odbora Islamskog centra Noor, kaže da billboardi mogu uznemiriti kršćane, isto kako su određene poruke o Poslaniku Muhammedu uznemirile muslimane. Taj islamski centar u Hilliardu nije povezan sa billboardima i spomenutim organizacijama.

(Vakat.ba)

Share This Article