Bitno je da gori!: Niste nas mogli pokoriti kada ste bili elitna ” sila” pa nećete ni sada

sanel
By sanel

”Rekao je Allhov Poslanik s.a.v.s.:”Ko učini nasilje koliko za jedan pedalj zemlje, sva zemlja tog pedlja kroz dubinu sedam zemalja ce mu biti natovarena oko vrata na Sudnjem danu.”(Muttefkun alejh) Petak je. Gori bošnjački ponos. Gori Bosanska kultura i tolerancija. Njena odloga su siromaštvo, bijeda, jad i čemer, a njen plamen dvadeset godina trpljenja, suzdržavanja i saburanja. I onda je puklo. Bijes je nadvladao razum. Taj petak koji neću zaboraviti do kraja života gledajući kako gore temelji i svetinje moje domovine i slušajući kako se Vukovi preko obje strane Drine dogovaraju i smješkaju onome čemu se vesele, onome što najviše vole i onome čemu se najviše trude -podjeli ranjene države i razjedinjavanju Bošnjačkog jedinstva. U tom grotlu Bošnjaci nesvjesno i nepromišljeno dižu ruke sami na sebe, na svoj jedva sačuvani dom i toprak. Ovo nije momenat da se osuđujemo, međusobno mrzimo i preziremo. Ovo je momenat kada svaki Bošnjak mora shvatiti da nema rezervnu domovinu, da je svaka Bosanska institucija kao i njegova vlastita kuća. te da rušenjem i paljenjem te svoje kuće automatski ostavljamo prostora da neprijatelj konačno ostavri svoj cilj. Iskreno se nadam da će svi političari , ministri i predsjednici koji su produkt ovog svega, napokon shvatiti i urazumiti se. Da će shvatiti da imaju komisiju, sunarodnjaka koji nema više kore hljeba, koji ne može svome djetetu obezbjediti sendvič za školu. Kada svi oni shvate i počnu raditi za dobrobit svih naroda.

Kada Bošnjaci prestanu “haturirti”, kada prestanemo mrziti jedni druge, kada bosanski političari budu s narodom i njihovim problemima i brigama, kada bosanski političar shvati da je svojim dosadašnjim (ne) radom ugrozio jednu mladost, kada shvati da postoji jedan Sud gdje ne pomažu tjelohranitelji, specijalci niti zakoni te da će na tom Sudu morati opravdati dato povjerenje i obećani amanet tek tada, tek tada će se promijeniti i naše stanje. Bog neće pomijeniti jedan narod i njegovo stanje dok se on sam ne promijeni.Dok god ovo ne primjenimo u praksi ne možemo očekivati dobro i prosperitet ovog društva. Neka nam sva ova dešavanja budu sredstva ka jedinstvu i zbližavanju. Ne budimo pijuni s kojima upravljaju oni koji žele razvaliti ovu državu. Socijalni bunt koji je u potpunosti opravdan prerasta u misteriju , u fitilj u kojem se nalazi ono opasno i dosadno bure baruta. Zato apelujmo na sve nas da počnemo razmišljati hladne glave, da ne nasijedamo na provokacije i dezinformacije većine medija. Da svoja prava tražimo na legalan, legitiman i dozvoljen način. I poručimo svim dušmanima, svim zulumčarima ove zemlje:”Niste nas mogli pokoriti kada ste bili elitna ” sila” pa nećete ni sada svojim podmuklim metodama koje su gore i opasnije od svih onih haubica, granata i topova. Zato je najveći zadatak na omladini. Dolazi vrijeme kad mi moramo preuzeti ovaj teret opstanka našeg naroda i naše zemlje. Svojim znanjem i svojim umijecem ćemo samo tako sačuvati sve ovo. Svojim poštenim radom i zalaganjem spriječit će mo da ne dodže do ovakvlih vandalizama i buntova koji nas samo dublje bacaju u probleme.

Na kraju molimo Allaha dž.š. da sačuva našu BiH i da odom narodu podari čovjeka poput našeg voljenog predsjednika Alije Izetbegovića kojie treba biti primjer i uzor svim političarima kako se bori , čuva i zalaže za svoj narod i svoju domovinu.

AZIZ REĐIĆ

(zeportal.net)

Share This Article