Sisi objavio kandidaturu za predsjedničke izbore

sanel
By sanel

Načelnik glavnog stožera egipatske vojske Abdel Fatah al-Sisi je izjavio da će biti kandidat za predsjedničke izbore u Egiptu kako bi “udovoljio željama svoga naroda”, javlja Anadolu Agency (AA). U intervjuu za kuvajtski list “Siyasiye” kazao je da je donio odluku da se kandiduje za predsjednika Egipta kako bi stabilizirao tu zemlju.

“Ne bih mogao da ne udovoljim svome narodu koji traži da budem kandidat za predsjednika. Odlučio sam da budem kandidat za predsjednika Egipta kako bi obnovio povjerenje naroda”, kazao je Sisi dodajući da očekuje snažnu podršku egipatskog naroda.

“Egipat je snažna zemlja. Očekujem da ću imati podršku naroda ako budem obavljao ovu dužnost. Moramo svi zajedno raditi za bolju budućnost Egipta”, rekao je Al-Sisi.

Dodao je da će učiniti sve kako bi se izgradio novi Egipat u kojem će narod mirno živjeti.

“Siguran sam da ćemo riješiti probleme iz prošlosti i da ćemo izgraditi novi Egipat. Pokušat ću da budem lider kakvog žele Egipćani. Vidjeli smo da su neki koristili egipatsku vlast za lične interese. Ja ću raditi u interesu moga naroda”, istakao je on.

Podsjetio je da je sigurnost u Egiptu ranije bila na mnogo višem stepenu, naglasivši kako će učiniti sve kako bi intenzivirao borbu protiv terorizma i nasilja u Egiptu.

Još uvijek nije određen datum za održavanje predsjedničkih izbora u Egiptu.

(AA)

Share This Article