Na zastavu Crne Gore unijeti elemente islama

sanel
By sanel

Potpredsjednik crnogorskog parlamenta i dužnosnik Bošnjačke stranke, koja participira u aktualnoj vlasti, Suljo Mustafić izjavio je kako mu ne smetaju kršćanska obilježja na državnim simbolima, ali da smatra kako na tim simbolima svi narodi treba da imaju svoje prepoznatljivosti.

“I pripadnici islama su ovdje autohtoni stanovnici, stoljećima su gradili Crnu Goru, oni su dio njene društvene stvarnosti i tražimo da se to iskaže i kroz simbole naše države”, kazao je Mustafić u intervjuu Radio-televiziji Crne Gore.

Dodao je kako je za to potrebna samo politička volja, izmjena zakona, a onda stvar treba prepustiti heraldičarima koji će simbolički prikazati stvarni društveni sadržaj Crne Gore.

Mustafić smatra i da treba još mnogo raditi na unapređenju položaja bošnjačko-muslimanskog naroda, kao i drugih manjinskih naroda u Crnoj Gori.

Govoreći o Njegošu, istaknuo je kako su Bošnjaci, napuštanjem sjednice parlamenta, jasno pokazali da smatraju da dan njegovog rođenja ne treba proglašavati praznikom, prenosi Tanjug.

(Fena)

Share This Article