Radončić: Kuvajćani su pod kontrolom

sanel
By sanel

Stanje sigurnosti u BiH je na nivou svih postkonfliktnih društava i na nivou stanja sigurnosti u ostalim zemljama regije, rekao je Fahrudin Radončić, ministar sigurnosti BiH u intervjuu za Nezavisne.

On tvrdi da BiH predstoji odlučnija borba protiv korupcije i kriminala, ali i ističe da nisu potrebni novi zakoni, poput onog o oduzimanju nelegalno stečene imovine, što je “pokušaj SDP-a da se napravi jedna agencija za reket”.

“Zamislite situaciju da jedna agencija unutar Ministarstva pravde, a ministar pravde je već optužen za zloupotrebe, može da daje naloge ili da vrši edukaciju sudija i tužilaca. Taj zakon neće proći jer je van pameti i potpuno je nepotreban”, kaže Radončić.

Uvjerava i da nadležne službe u BiH znaju ko organizuje odlazak bh. građana na ratišta u Siriji i da su ti organizatori pod nadzorom. Prema njegovim riječima, obavještajne službe to revnosno prate. Službe znaju ko su organizatori i drže ih pod nadzorom.

O detaljima i motivima organizatora, ipak nije govorio.

O tvrdnjama Milorada Dodika, predsjednika RS, da se u BiH sprema “uvoz” oko pola miliona Arapa s ciljem islamizacije BiH, navodi da postoji “realan problem nelegalnih migracija više hiljada ljudi iz Kuvajta, koji ovdje, suprotno našim zakonima, pokušavaju doći do malih nekretnina, placeva”.

“Treba da čuvamo investitore i turiste, a sve ilegalne imigrante treba da vratimo tamo odakle su došli”.

“Mislim da je ta pojava, govorim o dolasku Kuvajćana, pod kontrolom”, dodao je.

Fahrudin Radončić, ministar sigurnosti BiH, najuspješniji je član Vijeća ministara BiH po izboru čitalaca “Nezavisnih”.

(Vakat.ba)

Share This Article