Izraelski vojnici ubili palestinskog dječaka “pucnjem u leđa”

sanel
By sanel

Izraelske trupe su sinoć ubile jednog 15-ogodišnjeg Palestinca tokom sukoba u izbjegličkom kampu Jelazun, u blizini grada Ramala na Zapadnoj obali – prenijela je agencija AFP, pozivajući se na izvore u zdravstvenoj službi.

Izraelski website “Ynet” je objavio da je dječak Vadžih al Rami ubijen jednim pucnjem u leđa.

Taj izbjeglički kamp se nalazi u blizini jevrejskog naselja Beit El i mjesto je čestih sukoba mladih Palestinaca i izraelskih vojnika.

Poslije sinošnjeg incidenta, broj Palestinaca koje su ubile izraelske snage od početka godine povećan je na 26, od kojih je najveći broj ubijen na Zapadnoj obali.

Izraelski ministar vanjskih poslova Avigdor Liberman izjavio je da je malo vjerovatno da će izraelsko-palestinski mirovni pregovori dati rezultate u predviđenom roku od devet mjeseci, ali da dijalog treba da se nastavi s ciljem suzbijanje dugotrajnog konflikta.

-Mislim da nije moguće u idućoj godini…donijeti sveobuhvatno rješenje radi ostvarenja izvjesnog napretka, ali mislim da je od ključnog značaja nastaviti dijalog – rekao je Liberman u petak u Vašingtonu, nakon što je američki državni sekretar John Kerry izjavio da je izraelsko-palestinski mir sada bliži nego što je bio godinama, prenosi Tanjug.

(Fena)

Share This Article