Izraelske trupe su večeras ubile jednog 15-ogodišnjeg Palestinca tokom sukoba u izbjegličkom kampu Jelazun, u blizini grada Ramala na Zapadnoj obali – prenijela je agencija AFP, pozivajući se na izvore u zdravstvenoj službi. Izraelski website “Ynet” je o

sanel
By sanel

Sud u Egiptu danas je oslobodio 155 pristalica svrgnutog predsjednika Muhameda Mursija po optužnici za izazivanje nereda 6. oktobra ove godine kada se proslavljala godišnjica vojne pobjede nad Izraelom, potvrdili su pravosudni izvori, prenosi Anadolu Agency (AA).

Apelacioni sud u Egiptu oslobodio je danas 14 žena osuđenih zbog učešća u protestima podrške bivšem predsjedniku Muhamedu Mursiju u oktobru, nakon što ima je kazna preinačena sa 11 godina zatvora na jednu godinu uslovno.

Prije dva mjeseca uhapšeno je 155 Mursijevih pristalica. Optuženi su bili za nasilje, uništavanje javne i privatne imovine, posjedovanje oružja i ometanje saobraćaja.

Tada je ubijeno najmanje 53, a povrijeđeno 280 ljudi u nasilnim sukobima između Mursijevih pristalica i policijskih snaga.

(AA)

Share This Article