Egipatski ministar odbrane ličnost godine magazina “Time”

sanel
By sanel

Egipatski ministar odbrane Abdel Fattah al-Sisi je ličnost 2013. godine američkog magazina Time nakon što je došao na prvo mjesto u anketi koju je proveo magazin koji je pitao svoje čitaoce da biraju ljude s liste najutjecajnijih osoba u svijetu, javila je u četvrtak egipatska državna novinska agencija Mena.

Sisi je dobio 26,2 posto glasova, a za njim slijede turski premijer  Recep Tayyip Erdogan s 20,8 posto, a na trećem mjestiu je pop pjevačica Miley Cyrus sa 16,3 posto glasova, prenosi Xinhua.

Lista od 44 kandidata uključuje brojne ličnosti, posebno američkog predsjednika Baracka Obamu koji je dobio tu titulu prošle godine, ruskog predsjednika Vladimira Putina i sirijskog predsjednika Bashar al-Assada, skupa s iranskim čelnikom Hassanom Rohanijem, a tu su i njemačka kancelarka Angela Merkel i holivudska glumica Angelina Jolie.

Magazin trdicionalno pita čitaoce da glasaju za osobu za koju smatraju da je najviše uticala na vijesti, dobre ili loše.

Time će zvanično objaviti izbor ličnosti godine među svojim čitaocima 6. decembra dok će urednički kolegij objaviti izbor ličnosti koja će biti na naslovnoj strani magazina 1. decembra.

(Fena)

Share This Article